Telefon

929 44 000

Epost

post@mediskinhelse.no

Lokasjon

Rykkinn Senter, 3. etg

Mediskin Helse har behandlingstilbud for de fleste utfordringer i huden. Les mer her om hva vi kan behandle:

Akne (kviser)

Mange opplever å få akne i større eller mindre grad i ungdomsårene, men det kan også oppstå i voksen alder. Alvorlig grad med dype vonde kviser bør behandles hos hudlege, mens de med lettere grad av akne kan oppleve god bedring med et tilrettelagt medisinsk hudprogram, gjerne i kombinasjon med kjemisk peeling eller Dermapen + meso og peel.

Anbefalt behandling: Medisinsk hudprogramDermapenKjemisk peeling

Aknearr

Ved ubehandlet akne kan det oppstå aknearr. Det finnes ulike typer aknearr, og man tilpasser behandlingen deretter. Det mest vanlige er det som kalles atrofiske arr, altså søkk/groper i huden. Førstevalg her er som regel Dermapen for å bygge opp en ny og fin hud (stimulere til nydannelse av kollagen), men ved små dype arr (ice-pick arr) må man også kombinere med en litt sterk kjemisk peel direkte i arret for å få effekt. Vannkoppearr kan også behandles.

En voksen hud trenger litt ekstra hjelp for å nyttegjøre seg best mulig av kollagenstimuleringen, så her anbefales biostimulerende behandling med Revok50 to uker før og etter Dermapen for å få maksimal effekt. Har man litt slapp hud vil EndyMed være mer effektivt, da man både stimulerer kollagenproduksjon og strammer opp huden, her også i kombinasjon med Revok50.

Har man det som kalles hypertrofiske arr, altså at de er hevet over huden, er det ikke bestandig like lett å behandle. Her anbefales det først å prøve kortison-injeksjon hos hudlege. 

Anbefalt behandling: DermapenBiostimuleringEndyMed

Pigmentflekker

Brune flekker (hyperpigmentering) kan effektivt behandles med et tilpasset medisinsk hudprogram i kombinasjon med kjemisk peeling. Solare lentiginer (avgrensede flekker, også kalt aldersflekker) er enklere å behandle enn Melasma (diffus symmetrisk pigmentering), da det ofte er hormonelt betinget. Her er det lurt å kombinere med Dermapen + meso og peel for å vedlikeholde og forebygge dannelse av nytt pigment. Det viktigste er å bruke solfaktor 50 hver dag!

Hvite flekker (hypopigmentering) er ikke lett å behandle da det mangler pigment. Man kan i enkelte tilfeller få jevnet ut hudtonen noe med Dermapen, men her er det absolutt ingen garanti.

Anbefalt behandling: Medisinsk hudprogramKjemisk peelingDermapen, Mesoterapi

Fine linjer og rynker

Fra 25-30 års alder går produksjon av kollagen og elastin i huden gradvis nedover, og det vil etter hvert oppstå fine linjer og rynker. For å forebygge og behandle dette må huden stimuleres for å opprettholde optimal produksjon. Dermapen + meso og peel stimulerer til nydannelse av kollagen samt gir en generell hudforbedring, som vil forminske synligheten av fine linjer. Radiofrekvens med EndyMed tilfører i tillegg varme som også stimulerer elastin, og man får en hudoppstrammende effekt. Den er spesielt effektiv rundt øyne, nedre del av ansikt og hals. Ved aldrende hud er i tillegg biostimulerende behandling som Revok50 et must, for å optimalisere miljøet mellom cellene så man får mest mulig effekt av Dermapen og EndyMed.

Har man en litt grov og gusten hud er det en fordel å starte med en kjemisk peeling først for å få bort det ytre laget med døde hudceller, som igjen vil gi mer glød.

Klinikkbehandlinger anbefales alltid å kombineres med et medisinsk hudprogram for et optimalt resultat, og ikke minst med tanke på videre forebygging og vedlikehold.

Linjer i øvre del av ansiktet kommer gjerne på grunn av mimikk, så her er injeksjonsbehandling med toksiner anbefalt for å dempe muskelaktiviteten.

Anbefalt behandling: RynkebehandlingMedisinsk hudprogramBiostimuleringEndyMedDermapenKjemisk peeling

Rødme

Noen har lett for å bli mer rød i huden enn andre, det kan komme og gå litt i hele eller deler av ansiktet. Er man mye plaget med rødme kan det være Rosacea, og man anbefaler konsultasjon hos hudlege for utredning og behandling. Kommer man ikke helt i mål med slik behandling, anbefales det å prøve et medisinsk hudprogram sammen med Dermapen + meso og peel. Røde flekker etter akne kan også ha god effekt av denne behandlingen.

Anbefalt behandling: Medisinsk hudprogramDermapen

Uren hud og store porer

Noen har en fetere hudtype enn andre, og man ser en typisk blank hud med sorte prikker og store porer. Her er det høy talgproduksjon, som man mest effektivt får kontroll på ved bruk av et tilpasset medisinsk hudprogram, og gjerne i kombinasjon med kjemisk peeling eller Dermapen + meso og peel.

Anbefalt behandling: Medisinsk hudprogramDermapenKjemisk peeling

Tørr og sensitiv hud

Andre sliter mer med tørr og sensitiv hud. Her er det ofte en svekket hudbarriere som er årsaken, hvor man «lekker» fuktighet, og huden greier ikke å beskytte seg godt nok og blir sensitiv. Her er også et tilpasset hudprogram det mest effektive for å styrke hudbarrieren. Legger man til Dermapen + meso og peel blir huden ytterligere styrket og man får sluset ned ekstra fuktighet. Dette vil gjøre at man ikke lenger vil oppleve huden som tørr og sensitiv. Unntaket her er de som har eksem, de har en mer kronisk tørr hudtype. Enkelte kan også føle behov for ekstra fukt i perioder, som for eksempel om vinteren. En grov og sliten hud vil også føles tørr, så her vil en kjemisk peeling kunne gi en mykere og fuktet hud med mer glød.

Anbefalt behandling: Medisinsk hudprogramDermapenKjemisk peeling

Overdreven svette

For noen kan svetteproduksjonen være så høy (hyperhidrose) at det går ut over det sosiale liv, hvor man hele tiden må tenke på hvilke klær man kan ha på seg for at svetten skal vises minst mulig, og alltid ha med ekstra skift. Man kvier seg for sosiale settinger i frykt for at svetteflekker skal synes, man stresser, som igjen trigger økt svetteproduksjon, og man får en ond sirkel. Her kan man høre med fastlegen og prøve medisiner og antiperspiranter. For noen har dette god effekt, men ikke hos alle. Om det ikke fungerer, kan injeksjonsbehandling med toksiner være et godt alternativ. Dette demper svettekjertlenes aktivitet, og de fleste opplever god reduksjon av svetteproduksjon. 

Anbefalt behandling: Svettebehandling

Rundt øyne

Huden rundt øyne er spesielt tynn og sårbar, og trenger ekstra tilrettelagt behandling og pleie. Det er typisk rundt øyne man ser de første tegn til aldring med begynnende linjer og slapp hud. Derfor er det viktig å ta ekstra godt vare på huden rundt øyne, med egen øyekrem og behandlinger tilpasset dette området. Biostimulerende behandling med Sunekos er meget velegnet for å styrke og forbedre hudkvaliteten, og gjerne i kombinasjon med Dermapen for ekstra stimulering av kollagen og EndyMed for oppstramming av huden.

Anbefalt behandling: Biostimulering, EndyMed, Dermapen, Medisinsk hudprogram

Hender

Hendene er et område som ofte blir glemt, men de er like solutsatt som ansikt, hals og bryst. Tidlige aldringstegn her kommer ofte i form av tørr og slapp hud, samt pigmentflekker. Dette kan effektivt behandles med Lightening peel for en jevnere hudtone, og Revok50 for mer fukt og stimulering av huden. Dermapen gir økt kollagenproduksjon for en fastere og mer vital hud på hendene.

Anbefalt behandling: Kjemisk peeling, Dermapen, Biostimulering

Hårtap

Både kvinner og menn kan oppleve uønsket hårtap. Dette kan behandles og forebygges med Dermapen og mesoterapi i kombinasjon, hvor vi har egne serum spesielt tilpasset for hårtap hos kvinner og menn. Dermapen gir økt blodsirkulasjon i hodebunn, samt trigger blodplatene til å frigi vekstfaktorer, som igjen stimulerer hårrøttene. Mesoterapi-serumet sluses ned i mikrokanalene og tilfører vitaminer og mineraler som håret trenger for å vokse.

Anbefalt behandling: Hårtap