Telefon

929 44 000

Epost

post@mediskinhelse.no

Lokasjon

Rykkinn Senter, 3. etg

Hårtap (androgen alopesi) er noe som de fleste menn vil oppleve, og begynner som regel i 30-50-årsalderen, noen ganger enda tidligere. Håret blir først tynt i tinningen og panneregionen, og brer seg senere til issen, samtidig som hårfestet kryper oppover.

Kvinner kan også oppleve androgen alopesi, men her er hårtapet mer diffust og begynner gjerne litt senere. Hårtapet blir ikke så uttalt som hos menn, men viser seg som en uttynning av håret foran og midt på hodet.

Alminnelig hårtap er arvelig, og skyldes en påvirkning av det mannlige kjønnshormonet testosteron, som får hårsekkene til å skrumpe, og avkorter hårets vekstfase. Håret blir tynnere og tynnere, og senere stopper hårveksten helt opp.

Noen ganger skyldes hårtap andre medisinske grunner, vi anbefaler derfor alltid å utrede årsak til hårtap hos hudlege før man vurderer kosmetiske alternativer. 

Behandling

Hos Mediskin Helse tilbyr vi behandling av begynnende hårtap med Dermapen og mesoterapi i kombinasjon, hvor vi har egne serum spesielt tilpasset for hårtap hos kvinner og menn. Dermapen gir økt blodsirkulasjon i hodebunn, samt trigger blodplatene til å frigi vekstfaktorer, som igjen stimulerer hårrøttene. Mesoterapi-serumet sluses ned i mikrokanalene og tilfører vitaminer og mineraler som håret trenger for å vokse.

Behandlingen vil:

  • Bremse et begynnende hårtap
  • Stimulere til ny hårvekst
  • Forsterke håret
  • Forbedre hårkvaliteten

Vi anbefaler 6-10 behandlinger med 2-4 ukers mellomrom, i tillegg er det behov for vedlikeholdsbehandlinger 1-2 ganger i året for å opprettholde resultatet.

Hvordan man responderer på behandlingen er veldig individuelt, og vi kan ikke gi noen garanti for hvor god effekt man får. For et best mulig resultat anbefales bruk av hjemmeprodukter i tillegg.

Flekkvis håravfall (alopecia areata) er en sykelig form for hårtap som skyldes en betennelsesreaksjon omkring hårsekkene, og som gjør at hårene går til grunne. Denne formen for hårtap vil dessverre ikke få noen effekt av behandling med Dermapen og mesoterapi.